Rune Gustafsson

Irene Helle August 9, 2016 R 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Rune Urban Gustafsson var en svensk jazz guitarist og komponist, kendt især for soundtracket til svenske film den mand, der Rygestop, Slip Fanger til foråret, og søndag børn.

Liv og karriere

Rune Gustafsson blev født i 1933 i Göteborg. Han flyttede til Stockholm i 1950'erne til at arbejde med Putte Wickman og Arne Domnérus Radio bandet og Radio Jazz Group. Hans første udgivne værker var unge Guitar med Arne Domnérus, Jan Johansson, Jimmy Woode, Bjarne Nerem, Börje Fredriksson og Jan Allan.

Rune på toppen blev offentliggjort i 1969 og omfattede den norske trommeslager Jon Christensen. Han spillede i Arne Domnérus duo og hans forskellige orkestre, med Jan Johansson, Georg Riedel, Cornelis Vreeswijk. Rune Gustafsson selv Afspiller Gilbert O'Sullivan, Killing Me Softly og Flyt, blev optaget med Egil Johansen, som var en af ​​Gustafsson mest populære jazz partnere. På en klar dag inkluderet Red Mitchell og Duke Ellington trommeslager Ed Thigpen. Han spillede med Zoot Sims på to optagelser: den sødeste Lyde og I en Sentimental Mood, sidstnævnte var simmere sidste album. En duo ydeevne med Niels-Henning Ørsted Pedersen på Vossajazz 1980 konkluderede på albummet Just The Way You Are på etiketten Sonet Gramofon, indspillet et halvt år efter dette første møde.

Rune Gustafsson døde i 2012 i Stockholm efter kort sygdom.

Awards

Gustafsson modtog Albin Hagstrom Memorial Pris i 1997, The Thore Ehrling legat i 2001, og guitar Folkeparti Prize i 2004. I 2009 blev han tildelt den Lars Gullin Award, for at have været "tendensen til unge guitarister i Sverige og i udlandet". I 2010 blev han tildelt den Monica Zetterlund mindesmærke fond legat.

Diskografi

Solo albums

  • 1961: Young Guitar
  • 1969: Rune øverst
  • 1972: Sig selv
  • 1972: Manden der Rygestop, soundtrack af svensk film
  • 1973: Killing Me Softly
  • 1974: Out Of My taske
  • 1975: Antal spil Stevie Wonder
  • 1975: Slip Fanger til foråret, soundtrack af svensk film
  • 1976: På en klar dag
  • 1977: Flyt
  • 1979: Den sødeste Sounds, med Zoot Sims
  • 1980: Just The Way You Are, duo med Niels-Henning Ørsted Pedersen
  • 1982: La Musique
  • 1989: String Sammen med Basie, og byder Janne Schaffer, Georg Wadenius og Niels-Henning Ørsted Pedersen
  • 1992: søndagens Børn, soundtrack af svensk film
  • 1993: Rune Gustafsson

Samarbejde

  • 1972: Dialog
  • 1974: Svarta Får
  • 1979: Jazz I Kyrkan
  • 1979: Vårat Gäng
  • 1983: Samtale
  • 1983: "Altihop", med Visby Big Band
  • 1992: Skitser af standarder
  • 1992: Skitser af standarder
  • 1994: Hjertelig, herunder med Gustaf Sjökvist
  • 1985: I en sentimental Mood
  • 1993: sød og dejlig
  Like 0   Dislike 0
Næste artikel O. Abdurrahman
Kommentarer (0)
Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha