Vince Gill

Lucas Steen August 8, 2016 V 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Vincent Grant "Vince" Gill er en amerikansk land singer-songwriter og multi-instrumentalist. Han har opnået kommerciel succes og berømmelse både som forsanger til landet rockband Pure Prairie League i 1970'erne, og som en solo artist, der begynder i 1983, hvor hans talent som sanger og musiker har placeret ham i høj efterspørgsel som gæst vokalist, og en duet-partner.

Gill har indspillet mere end 20 albums, kortlagt over 40 singler på den amerikanske Billboard hitliste som Hot Country Songs, og har solgt mere end 24 millioner albums. Han er blevet hædret af Country Music Association med 18 CMA Awards, herunder to Entertainer of the Year Awards og fem hanner Vokalist Awards. Gill har også tjent 20 Grammy Awards, mere end nogen anden mandlige country musik kunstner. I 2007 blev Gill optaget i Country Music Hall of Fame.

Tidlige liv

Vincent Grant "Vince" Gill blev født i Norman, Oklahoma. Hans far, J. Stanley Gill, var en advokat og forvaltningsret dommer, der spillede i et land band på deltid og opfordrede Gill at forfølge en musikkarriere. Med fremme af sin far, lærte Gill at spille flere instrumenter, herunder banjo og guitar, før han startede gymnasiet på Oklahoma Citys Northwest Classen High School. Han først spilles med en teenage band kaldet The Bluegrass Revue i slutningen af ​​1970'erne. De øvrige medlemmer var Billy Perry på banjo, Bobby Clark på mandolinen, og Mike Perry på bas.

Mens der i high school, udførte han med Flock og Mountain Røg, bluegrass bands, der engang åbnet for Pure Prairie League og Kiss. Efter dimitterede han, han spillede i en række bluegrass bands, herunder Ricky Skaggs 'Boone Creek og Byron Berline og Sundance. Senere blev han medlem af Rodney Crowell vej band, The Cherry Bombs.

Karriere

Gill debuterede på den nationale scene med landet rockband Pure Prairie League i 1979, optræder på at bandets album Kan ikke holde sig tilbage. Gill er forsangeren på deres hit sangen "Let Me Love You Tonight". Mark Knopfler engang inviteret Gill til at deltage Dire Straits, men Gill afslog tilbuddet. Gill forudsat baggrund vokal til sangen "Tennessee Line", fra Daughtry andet studiealbum, Lad denne by.

Gill har været medlem af Grand Ole Opry siden 1991.

I juli 2011 Gill optrådte som gæst på NPR nyheder quizshow Vent, vent ... Må ikke fortælle mig.

I februar 2012, Gill annoncerede "For første gang i 30 år, jeg har ikke en pladekontrakt. Ved ikke, at jeg ønsker en." I marts 2012, han udførte i den sydlige Kentucky Performing Arts Center i Bowling Green, Kentucky for dens åbning nat. I april 2012 blev det bekræftet, at Gill havde arbejdet med Bonnie Tyler på hendes kommende album, der udfører en duet med hende titlen "Hvad du behøver fra mig". I juni 2012 blev Gill touring og udføre kun bluegrass sange.

Gill modtog 2478. Stjerne i Hollywood Walk of Fame den 6. september 2012.

Den 15. oktober 2012 blev det meddelt, at Gill ville blive præsenteret i en sang af Kelly Clarkson med titlen "Do not Rush", som vises på Clarkson første Greatest Hits album. Albummet blev certificeret Gold af RIAA og har solgt 509,093 eksemplarer i oktober 13. 2013. De to debuterede sangen på 2012 CMA Awards den 1. november 2012.

I 2010 Gill sluttede officielt landet swing gruppe The Time Jumpers.

Den 5. november 2014 den 48. årlige CMA Awards Gill modtog Irving Waugh prisen for Excellence i country musik. Det eneste andet land musik kunstner at modtage denne pris var Johnny Cash.

Personlige liv

Gill gift land sanger Janis Oliver af Sweethearts i Rodeo berømmelse, i 1980, og de havde en datter. Gill lejlighedsvis blandet lyd til sin kones band ved koncerter. De separeret i midten af ​​1990'erne og til sidst skilt i juni 1998. Gill giftede Christian / popsanger Amy Grant i marts 2000. De har en datter. Gill og Grant er fans af de Nashville Predators, der har været sæson billet indehavere siden åbningen sæson og som ofte vises på jumbo-skærmen. I 2007 playoffs, de sang nationalsangen for hvert spil.

Søndag den 8. september, 2013 Gills koncert på Kauffman Center i Kansas City, Missouri, blev picketed af Topeka, Kansas-baserede Westboro Baptist Church baseret på påstande om, at han er en ægteskabsbryder for at have skilt fra sin første kone til at gifte sig med Grant.

Diskografi

Albums

  • 1984: Turn Me Loose
  • 1985: det, der betyder
  • 1987: The Way Back Home
  • 1989: Når jeg Call Your Name
  • 1991: Pocket Full of Gold
  • 1992: I Still Believe på Du
  • 1993: Lad der blive fred på Jorden
  • 1994: Når Kærligheden finder du
  • 1995: The Essential Vince Gill
  • 1995: Souvenirs
  • 1996: Høj Lonesome Sound
  • 1998: nøglen
  • 1998: Breath of Heaven: A Christmas Collection
  • 2000: Lad os sikre, at vi Kiss Goodbye
  • 2000: 'Tis The Season
  • 2003: Next Big Thing
  • 2006: Disse dage
  • 2011: Guitar Slinger
  • 2013: Bakersfield

Udvalgte udmærkelser

Academy of Country Music

  • 1984 Top New Mand Vokalist
  • 1992 Song of the Year med John Barlow Jarvis - "I Still Believe In You"
  • 1992 Top Mand Vokalist
  • 1993 Top Mand Vokalist

Country Music Association

  • 1990 Enkelt Årets - "Da jeg Call Your Name"
  • 1991 Mand Vokalist Årets
  • 1992 Mand Vokalist Årets
  • 1992 Song of the Year med Max D. Barnes - "se på os"
  • 1993 Album of the Year - "Jeg tror stadig på Du"
  • 1993 Mand Vokalist Årets
  • 1993 Song of the Year med John Barlow Jarvis - "Jeg tror stadig på Du"
  • 1993 Entertainer of the Year
  • 1994 Entertainer of the Year
  • 1994 Mand Vokalist Årets
  • 1995 Mand Vokalist Årets
  • 1999 Vocal tilfælde af året med Patty Loveless - "Mit slags kvinde, My Kind of Man"
  • 2014 Irving Waugh Award of Excellence
  • 2014 BMI Icon Award

Country Music Hall of Fame and Museum

  • Optaget i 2007

Grammy Awards

  • 1990 Bedste Country Vocal Performance, Male - "Da jeg Call Your Name"
  • 1991 Bedste Country Vocal Samarbejde med Ricky Skaggs og Steve Wariner - "Restless"
  • 1992 Bedste Country Song med John Barlow Jarvis - "Jeg tror stadig på Du"
  • 1992 Bedste Country Vocal Performance, Male - "Jeg tror stadig på Du"
  • 1993 Bedste Country Instrumental Performance med søvn ved rattet, Chet Atkins, Eldon Shamblin, Johnny Gimble, Marty Stuart, og Reuben "Lucky Oceans" Gosfield - "Red Wing"
  • 1994 Bedste Country Vocal Performance, Male - "Når Kærligheden finder du"
  • 1995 Bedste Country Song - "Go Rest Højt på det bjerg"
  • 1995 Bedste Mandlige Land Vocal Performance - "Go Rest Højt på bjerget"
  • 1996 Bedste Mandlige Land Vocal Performance - "Worlds Apart"
  • 1997 Bedste Country Instrumental Performance med Randy Scruggs - "en soldats Joy"
  • 1997 Bedste Mandlige Land Vocal Performance - "Pretty lille Adriana"
  • 1998 Bedste Mandlige Land Vocal Performance - "Hvis du nogensinde har Forever In Mind"
  • 1999 Bedste Country Instrumental Performance med Tommy Allsup, søvn ved rattet, Floyd Domino, Larry Franklin, og Steve Wariner - "Bobs Opdelinger"
  • 2001 Bedste Country Instrumental Performance med Jerry Douglas, Gen Duncan, Albert Lee, Steve Martin, Leon Russell, Earl Scruggs, Gary Scruggs, Randy Scruggs, Paul Shaffer og Marty Stuart - "Foggy Mountain Breakdown"
  • 2002 Bedste Mandlige Land Vocal Performance - "den næste store ting"
  • 2006 Bedste Mandlige Land Vocal Performance - "Grunden"
  • 2007 Bedste Country Album - "These Days"
  • 2008 Bedste Country Instrumental Performance med Brad Paisley, James Burton, John Jorgenson, Albert Lee, Brent Mason, Redd Volkaert og Steve Wariner - "Cluster Pluck"

Nashville Songwriters Hall of Fame

  • Optaget i 2005

Hollywood Walk of Fame

  • Optaget i 2012
  Like 0   Dislike 0
Forrige artikel Shermanesque opgørelse
Næste artikel Vijay Shankar
Kommentarer (0)
Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha