Visumpolitik Filippinerne

Mickey Dyrholm Januar 3, 2017 V 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Den visumpolitik i Filippinerne er underlagt Commonwealth lov nr 613, også kendt som den filippinske Immigration Act, og ved senere lovgivning om ændring heraf. Loven er i fællesskab håndhæves af Udenrigsministeriet og Præsidium Immigration, selv om visum er udstedt under udelukkende de BI.

Generelt udenlandske statsborgere, der ønsker at komme ind i Filippinerne kræver et visum, medmindre:

  • Han / hun er statsborger i et medlemsland af ASEAN
  • Han / hun er statsborger i et ikke-ASEAN-land, hvis statsborgere har tilladelse til at komme ind Filippinerne visumfri
  • Han / hun er en balikbayan og kun vender tilbage til Filippinerne midlertidigt

Typer af visa

Den filippinske Immigration Act foreskriver fjorten forskellige visa grupperet i to brede kategorier

  • Afsnit 9 visum, til midlertidige besøg som dem for turisme, erhvervslivet, transit, studier eller beskæftigelse
  • Afsnit 13 visa, for udenlandske statsborgere, der ønsker at blive fastboende i Filippinerne

Nogle visa er blevet indført ved efterfølgende, som er del af lovgivningen eller proklamation lov af præsidenten, som ikke er klassificeret af den filippinske Immigration Act som enten være en § 9 eller § 13 visum. Disse visa kaldes særlige visa og udstedes til grupper som pensionister, investorer og iværksættere.

Liste af visa

Visa Waiver Program

Den filippinske visumfritagelsesprogrammet reguleres af bekendtgørelse nr 408, der blev undertegnet den 9. november 1960 af præsident Carlos P. Garcia, og ved de efterfølgende udøvende udstedelser om ændring heraf. Mens visum er udstedt af BI, er selve programmet administreres af Udenrigsministeriet, som opretholder en liste over lande, som kan deltage i programmet. I princippet statsborgere fra lande, der har diplomatiske forbindelser med Filippinerne og hvis statsborgere er ikke klassificeret som begrænsede statsborgere fra DFA får lov til at komme ind i Filippinerne uden visum. Støtteberettigede statsborgere benytter af visumfri indrejse skal have pas gyldigt i mindst seks måneder efter deres påtænkte periode for opholdet.

Den 1. juli 2013 BI begyndte at gennemføre en udvidet visumfritagelse for omfattet statsborgere fra 21 til 30 dage, hvilket den filippinske regering håber vil øge turismen. Programmet vil være fuldt implementeret i august.

Visa fritage udenlandske statsborgere kan forlænge deres ophold to måneder pr forlængelse, men ikke over den periode på højst to år. Udenlandske statsborgere, der kræver et visum kan forlænge deres ophold en måned om forlængelsen, men ikke over den periode på højst seks måneder og skal have en billet gyldig for videre rejse.

Indehavere af pas fra følgende 157 jurisdiktioner kræver ikke visum til Filippinerne:

59 dage

  • Brasilien
  • Israel

30 dage

14 dage

  • Hong Kong
  • Macau

7 dage

  •  British National
  • Portugal
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha